Pere López insta els territoris del Pirineu a treballar plegats

Autor: a. g.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 25 d'Octubre de 2009

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va fer una conferència davant els membres de diferents organismes del Pirineu en què va posar en relleu la necessitat de treballar conjuntament per desenvolupar la zona pirinenca.

López va pronunciar aquestes paraules en les sisenes Trobades culturals pirinenques, que van tenir lloc ahir a Berga i l’eix central de les quals van ser les crisis que ha patit la zona en diferents èpoques. El ministre va ser l’encarregat de cloure la jornada, mirant al futur i les diferents perspectives que es poden crear si els diversos ajuntaments, consells comarcals i l’administració del Principat treballen plegats. “No hem de competir entre nosaltres, sinó tot el contrari, hem de sumar esforços. És un repte que hem d’assumir”, va destacar López.

Segons el titular d’Economia, s’han d’aprofitar les si nergies entre totes les adminis tracions implicades i els diferents territoris s’han de beneficiar de grans infraestructures, com ara l’aeroport d’Alguaire, per cercar nous mercats. “Des d’Andorra es veu el Pirineu com un espai amb uns valors i un patrimoni que avui dia no són prou coneguts. Hem de trobar entre tots plegats la manera de sumar esforços en diferents àmbits. En cultura i en economia”. Igualment va reconèixer que “si a Andorra ja és complicat po sar d’acord set parròquies, encara és més difícil arribar a un acord entre tres estats”.

pdf3.jpg