Bartumeu i Almunia parlaran de l’acostament a Europa

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 22 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es reunirà avui a Brussel·les amb el comissari d’Afers Econòmics i Monetaris de la Unió Europea, Joaquín Almunia.

Durant la trobada, entre d’altres temes, es preveu que es tracti el projecte d’acostament que l’executiu socialdemòcrata vol impulsar amb l’organisme comunitari a través d’un acord d’associació.

L’entrevista entre Bartumeu i Almunia es fa aprofitant el viatge que el màxim responsable de l’executiu inicia avui a Brussel·les, on demà divendres signarà el sisè acord d’intercanvi d’informació fiscal, en aquest cas, amb Bèlgica, que estarà representada en l’acte pel seu ministre d’Afers Exteriors, Didier Reynders.

La delegació andorrana la formen també l’ambaixadora a les comunitats europees, Imma Tor, l’ambaixador especial amb la missió de desenvolupar les relacions amb Europa, Òscar Ribas, i la primera secretària a la missió d’Andorra a la UE, Gemma Cano. El viatge a la capital belga també servirà per reunir-se amb dos dels ambaixadors que els petits estats europeus tenen davant la Unió, en concret, el de Mònaco, José Badia, i el de San Marino, Gian Nicola Filippi Balestra.

El Govern també va anunciar ahir que la signatura de l’acord d’intercanvi amb els Països Baixos, prevista per al dissabte, i que havia de rubricar el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, s’ha ajornat fins al 3 de novembre. Així, el setè dels dotze convenis que vol l’OCDE per treure el Principat de la llista grisa de paradisos serà el que es tancarà el proper dia 26 amb Argentina, segons va confirmar l’executiu.

pdf3.jpg