La CEA i el Govern recuperen la normalitat en les relacions

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 22 d'Octubre de 2009

“Un tema tancat i oblidat.” Així es va referir ahir la directora de la Confederació Empresarial, Mònica Codina, a la polèmica mantinguda l’estiu passat entre l’entitat i el Govern a causa de la diferència de criteri sobre la Llei d’intercanvi d’informació fiscal.

La trobada mantinguda ahir entre Codina i el president de l’organisme, Xavier Altimir, amb el màxim responsable de l’executiu, Jaume Bartumeu, va servir per escenificar la normalització de les relacions.

Durant la reunió, la patronal va exposar al cap de Govern els principals punts de l’acord al qual es va arribar fa pocs dies amb la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (Pimec), un conveni que se signarà en la cimera sobre el futur d’Europa, que se celebrarà a Andorra la Vella a final de novembre. Altimir i Codina van demanar a Bartumeu que estigués present a l’acte, que també comptarà amb la participació del president de la Generalitat, José Montilla. “És un acord de gran importància i molt interessant per a les empreses andorranes”, va defensar la directora de la CEA, que, en declaracions al Diari, va assegurar que també havia arrencat una valoració positiva per part de Bartumeu. “El tipus de companyies de la Pimec són molt similars a les del nostre teixit empresarial i podem tenir-hi moltes sinergies”, va comentar Codina.

Un altre punt que serveix per oblidar la polèmica al voltant de la Llei d’intercanvi és la col·laboració que la CEA vol aportar a la discussió parlamentària del paquet de lleis fiscals. Codina va avançar que durant els propers dies faran arribar al Consell “suggeriments” sobre la legislació.

pdf3.jpg