L’acord d’intercanvi de dades amb l’Argentina se signarà dilluns 26

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 17 d'Octubre de 2009

El Govern argentí va fer públic ahir que signarà un acord d’intercanvi d’informacions fiscals amb Andorra dilluns 26 d’octubre. L’Executiu del país llatinoamericà ha emmarcat les negociacions amb el Principat en el context d’aproximació a altres països fins ara poc transparents, com són Mònaco, San Marino o Jersey.

“Els propers acords que signarem significaran un salt de qualitat en matèria de creuament d’informació, ja que es tracta de països amb una tributació molt baixa o nul.la. Ara ha arribat l’hora de trobar els comptes perduts a l’exterior”, va dir ahir a l’agència Efe el titular de l’Administració Federal d’Ingressos Públics argentina, Ricardo Echegaray, després de rubricar un acord d’intercanvi d’informacions fiscals amb Mònaco.

Echegaray es va felicitar pel fet que l’Argentina és el primer país llatinoamericà que tanca un acord de cooperació fiscal en àmbit administratiu amb un país considerat tradicionalment per l’OCDE com a poc cooperant en matèria tributària. El mateix responsable del fisc argentí va avançar que l’acord amb Andorra es rubricarà el proper 26 d’octubre i que després del Principat vindran les signatures de San Marino, les Antilles Holandeses, les Illes Caiman i Jersey, entre altres països.

Amb tot, el Govern argentí va fer ahir una interpretació excessivament extensiva de l’acord signat amb Mònaco i dels que se signaran amb altres jurisdiccions. El mateix Echegaray va declarar que l’acord d’intercanvi de dades fiscals amb Mònaco suposa un “aixecament del secret bancari i financer”. De fet, l’acord entre el Mònaco i l’Argentina segueix el model estàndard de l’OCDE i limita l’aixecament del secret bancari a casos acotats que afectin persones concretes i en què hi hagi un expedient obert per part de l’administració tributària del país que sol.licita la informació. Més enllà dels matisos, el fisc argentí es va felicitar pels acords que s’estan signant aquestes setmanes, ja que això dificultarà l’evasió fiscal i facilitarà una major transparència.

pdf3.jpg