L’Argentina anuncia que signarà l’acord d’intercanvi amb Andorra el dia 26

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 17 d'Octubre de 2009

L’Argentina podria ser el vuitè país amb el qual Andorra signi un acord d’intercanvi d’informació. Així almenys ho asseguren des del país sud-americà.

El titular de l’Administració Federal d’Ingressos Públics, Ricardo Echegaray, va avançar en una compareixença de premsa la intenció de tancar un conveni amb el Principat. De fet, fins i tot va posar data a la rúbrica del tractat: dilluns 26 d’octubre. Echegaray va revelar el futur acord amb Andorra tot aprofitant l’anunci d’un altre conveni, el rubricat per l’Argentina amb Mònaco.

Tot i que des del Govern encara no s’ha fet cap anunci oficial en aquest sentit, en cas de confirmar- se aquesta informació l’Argentina seria el primer país no europeu amb què s’assoliria aquest acord. De fet, aquesta setmana, durant la compareixença davant la comissió de Finances del Consell General, el ministre Pere López va revelar les properes dates transcendents de l’agenda de l’executiu.

El dia 22 el cap de Govern, Jaume Bartumeu, viatjarà a Brussel ·les per tancar el conveni amb aquest país, i l’endemà serà el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, qui estamparà la seva signatura en el tractat amb els Països Baixos. D’aquesta manera, i si se sumés el de l’Argentina, al Principat només li faltarien quatre acords més per assolir el mínim exigit per l’OCDE per sortir de la llista grisa fosca.

pdf3.jpg