L’executiu preveu engegar l’acord d’associació amb la UE l’any que ve

Autor: m. m.
Font: bon dia
Publicat el: 13 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que aprofitarà la presidència de torn de l’Estat espanyol a la Unió Europea (UE) per engegar el procés de negociació de l’acord d’associació amb Europa.

El cap de l’executiu va fer aquest anunci durant la recepció feta amb motiu de la festa de la hispanitat, en què l’ambaixador Eugeni Bregolat va recordar la predisposició de l’Estat veí a facilitar “aquest acostament a Europa”.

Bartumeu va admetre que difícilment es podrà tancar un conveni d’aquesta categoria durant el primer semestre de l’any vinent, però va afirmar que volen “arrencar” el procés. Així mateix, el cap de l’executiu es va mostrar convençut que “tenir un aliat de les propostes del Govern d’Andorra per fer aquest acostament és garantia de poder avançar” i va afegir: “Comptem amb l’assessorament d’Espanya i hem demanat al copríncep francès, Nicolas Sarkozy, que ens faciliti també assessorament.”

Bregolat, que va començar i acabar el discurs recordant la figura de l’excopríncep episcopal Joan Martí Alanís, també va fer referència a la signatura del conveni d’intercanvi d’informació i va assegurar que se signarà “durant les setmanes entrants”. Així mateix, Bregolat va estendre la mà a Andorra per a la futura signatura dels convenis de no doble imposició. De la seva banda, el cap de Govern va explicar que encara no s’ha fi xat una data ja que, tot i que el contingut del text està pràcticament tancat, cal enllestir algun “serrell administratiu”.

L’ambaixador espanyol va destacar la fluïdesa en els contactes amb Andorra, així com l’estreta relació en matèria de blanqueig de diners i delinqüència en l’àmbit econòmic. No obstant, Bregolat va fer referència al conflicte del sucre. En aquest sentit, tant l’ambaixador com el cap de Govern van afirmar que el procés està “pràcticament resolt”. Sobre aquesta qüestió, Bartumeu va afirmar: “Hem preparat una iniciativa legislativa per no fer concurrència deslleial”, una iniciativa que ha de servir per “consolidar la nova etapa que ja tenim oberta” amb l’Estat espanyol.

pdf3.jpg