Rodríguez i Bregolat aborden la problemàtica de les relacions laborals

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 10 d'Octubre de 2009

La ministra de Salut, Treball i Benestar, Cristina Rodríguez, va entrevistar-se ahir a la tarda amb l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Eugeni Bregolat, en el que va significar la primera presa de contacte entre tots dos representants des que Rodríguez va assumir les competències en matèria sociolaboral i sanitària.

A la reunió es va abordar, segons va informar el Govern, “la problemàtica de les condicions laborals actuals”, així com de la prestació d’atur posada en marxa recentment per l’Executiu per afrontar-ho, en espera d’un marc legislatiu global.

Per parlar d’aquest aspecte, a més, a la trobada va assistir el responsable de la secció de Treball de l’ambaixada espanyola, José Crespo, que des del Principat coordina les diferents vies d’informació als residents ibèrics de les prestacions a les quals poden tenir accés en tant que espanyols, com ara les ajudes en concepte d’immigrant retornat.

En aquest sentit, Bregolat i Rodríguez van acordar continuar els contactes des d’un vessant més tècnic, de manera que properament se celebrarà una reunió entre el secretari d’Estat de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena, i el propi Crespo, segons va informar el Govern a la sortida de la trobada.

“NORMALITZAR” LA COOPERACIÓ

Rodríguez i Bregolat també van tractar altres temes relacionats amb el ministeri que es donava cita, com ara el del pas de les mostres biològiques per la frontera hispanoandorrana, amb la intenció d’iniciar la “normalització del procés de cooperació transfronterera amb Madrid”, segons les fonts oficials. Cal recordar que a la visita del ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, a la capital espanyola –on es va reunir amb el seu homòleg, Miguel Ángel Moratinos– aquest tema també va ser un dels més candents. El futur passaria per garantir la millor col.laboració a la Farga de Moles mitjançant la creació d’un nou espai que agilitzés el trànsit. Altres qüestions bilaterals que cal tractar en el futur, com ara el retorn dels detinguts, resten en mans d’altres carteres.

pdf2