Els problemes dels transfronterers, tema central de la reunió de Rodríguez i Bregolat

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 d'Octubre de 2009

La ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, va reunir-se ahir amb l’ambaixador d’Espanya, Eugeni Bregolat. La trobada, primera entre totes dues autoritats, va servir per abordar, tot i que sense entrar en profunditat, aspectes que afecten la cooperació entre tots dos països i, en especial, la situació dels treballadors transfronterers.

La reunió, a la qual també hi va assistir el responsable de Treball de la seu diplomàtica, José Crespo, va ser qualificat per Bregolat com “una visita de cortesia” dins de la ronda de contactes que vol mantenir amb els nous ministres. No obstant això, va servir per parlar d’assumptes “no crítics” però sí qualificats d’importants, com ara les condicions laborals i la prestació d’atur posada en marxa pel Govern, de la qual els transfronterers, per ara, no es poden beneficiar. En aquest sentit, l’ambaixador i la ministra van acordar la celebració de futures trobades de caràcter més tècnic per avançar. Una d’aquestes, ja tancada, la protagonitzaran el propi Crespo i el secretari d’Estat de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena. Bregolat va sortir satisfet de la reunió, ja que “la ministra m’ha causat una bona sensació i una impressió de responsabilitat”.

Un altre dels aspectes tractats va ser el problema de les mostres biològiques. En aquest sentit, Bregolat va mostrar-se convençut de trobar una solució a la situació. “Sobre el principi general, no hi ha cap inconvenient. El que cal és adaptar els procediments d’Andorra als d’Espanya i que la forma de treballar sigui correcta”, va apuntar l’ambaixador.

pdf2