El PS analitza l’encaix a la UE amb San Marino

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 6 d'Octubre de 2009

Una delegació del Partit Socialdemòcrata integrada per Jaume Bartumeu i Ferran Goya assisteix a la trobada Comitè Mediterrani de la Internacional Socialista, que se celebra a Barcelona entre ahir i avui. Ahir a la tarda Bartumeu i Goya van aprofitar per mantenir una reunió amb una delegació del Partit dels Socialistes i els Demòcrates de San Marino (PSD), en què van analitzar plegats les relacions d’Andorra i San Marino amb la Unió Europea.

Les dues delegacions van analitzar les respectives propostes d’acostament a la UE. Els representants del PSD de San Marino van exposar que defensen amb convicció l’ingrés de la seva república a la UE. Així, les dues delegacions van coincidir a assenyalar que la sobirania dels microestats no es trobarà en l’aïllament, sinó en la implicació amb unes regles internacionals reconegudes i compartides. Les dues delegacions van convenir celebrar una propera trobada, i d’aquesta manera els representants del PS van convidar els dirigents del PSD a visitar Andorra abans de finals d’any.

Bartumeu i Goya van coincidir amb el secretari general de la Internacional Socialista, Luis Ayala, i amb la presidenta del Comitè i secretària de Política Internacional i Cooperació del PSOE, Elena Valenciano. També era present a l’acte el president de la Generalitat, José Montilla.

De fet, Bartumeu es va trobar amb Montilla i Sevillano, el president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Lluís Maria de Puig, i l’eurodiputada i secretària de política internacional del PSC, Maria Badia. En aquest comitè prenen part representants dels partits socialistes o socialdemòcrates del Marroc, Tunísia, Albània, Croàcia, França, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre i San Marino, i també del Front Polisario.

pdf2