Bartumeu tracta amb el món judicial un nou estatut per als seus treballadors

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va reunir-se ahir a la tarda amb representants adscrits a l’administració judicial per tal de tractar les problemàtiques d’aquest col.lectiu i intentar treballar en polítiques específiques que en millorin el funcionament.

A la trobada, realitzada al Govern, hi van ser presents diferents membres de l’associació del personal adscrit a l’Administració de la Justícia. Per part de la Fiscalia general, hi va acudir Trinitat Torra; per part del Tribunal de Corts, Jordi Ramírez, i Lina Gràcia i Xavier Brossa van ser presents en representació de la Batllia.

La reunió va servir per tractar i estudiar l’estatut dels treballadors de la justícia, un aspecte que preocupa especialment el col.lectiu. Durant la reunió també es van exposar altres temes que l’Administració de Justícia considera que s’han de millorar, com ara la seguretat als locals de la Batllia. Finalment, Bartumeu va comentar amb els presents aspectes relacionats amb les futures instal.lacions i equipaments de la nova seu de la Justícia, que està prevista que s’ubiqui en uns terrenys del Prat del Rull de la capital.

La reunió d’ahir va emmarcar-se en la ronda de contactes que el cap de Govern manté amb institucions i associacions del Principat.

TREBALLAR PEL CODI CIVIL

D’altra banda, el president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va manifestar en una entrevista a aquest rotatiu la importància i priorització d’impulsar la reforma interna de la justícia. Concretament, Rodríguez va recalcar la necessitat d’aprovar el codi de procediment civil, una reivindicació que reclamen també els operadors jurídics. El codi de procediment té com a objectiu la unificació de criteris judicials, així com evitar confusions i inseguretat a la Batllia. En aquest sentit, Rodríguez va recalcar que el treball per l’aprovació d’aquest codi civil ha d’estar a l’altura d’altres aspectes a regular, com és la pròpia reforma fiscal.

Aquesta reforma de la justícia reclamada per Rodríguez contempla, entre d’altres, una millora de les condicions de treball dels batlles i magistrats i una regulació de l’estatut. També ha de potenciar l’eficiència i rapidesa en les resolucions i ampliar els casos d’accés gratuït a la justícia amb la finalitat que cap persona deixi d’exercir els seus drets per dificultats econòmiques que li impedeixin acudir als tribunals.

pdf3.jpg