EL PARTIT ENCARA EL GOVERN AMB UN AUGMENT D’AFILIATS I SUPERÀVIT

Autor: i. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 de Setembre de 2009

Al Partit Socialdemòcrata no sembla afectar-li el mal endèmic de la majoria de formacions polítiques dels països democràtics: les dificultats econòmiques. Tot i haver passat la pràctica totalitat dels seus nou anys de vida a l’oposició (amb l’excepció dels comuns d’Andorra la Vella i Encamp), els socialdemòcrates tenen els comptes sanejats, amb un superàvit que, previsiblement, s’incrementarà a partir d’ara, en què ministres, secretaris d’Estat, síndics i altres càrrecs polítics nodriran amb les seves quotes les arques del partit.

El PS va tancar els comptes del 2008 amb un superàvit de 38.630 euros i arriba al Govern amb un rècord d’afiliats: actualment, el partit té 412 militants, 47 més que fa dos anys, i 147 simpatitzants, 52 més que el 2007. La parròquia amb més afiliats continua sent Andorra la Vella, mentre que la que més ha crescut ha estat Sant Julià de Lòria. Tot un símbol: el Comú de la capital havia estat, fins ara, la institució més rellevant governada pels socialdemòcrates i Sant Julià és, en paraules de Jaume Bartumeu, l’”assignatura pendent que aprovarem, i amb nota”.

Entre tantes xifres i balanços, va ser el fins ahir primer secretari de la formació, Francesc Casals, l’encarregat de posar la nota emotiva als parlaments del matí. Casals va presentar l’informe de gestió de l’etapa que ha dut el partit a les màximes cotes de poder. Va reconèixer que “algunes coses sempre s’han pogut fer d’una altra manera i segurament millor”, però es va declarar satisfet amb el conjunt de la seva trajectòria al capdavant de la formació. El fins ahir primer secretari va tenir paraules d’agraïment per a tothom i va qualificar el seu pas pel capdavant de l’executiva com el millor de la seva carrera política. El públic el va acomiadar amb una gran ovació.

Amb tot, Casals només va ser present durant una estona al congrés socialdemòcrata, deixant el paper de cicerone a la fins ara presidenta, Mariona González. El polític escaldenc va ser donat d’alta divendres després de passar una setmana a l’hospital. Des del primer moment va insistir en fer acte de presència al congrés i llegir personalment l’informe de gestió.

pdf2