El Govern aprova una llei per dotar la població de signatura electrònica

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 17 de Setembre de 2009

El secretari d’Estat per a la Reforma de l’Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, Alfons Miralles, va informar ahir de l’aprovació per part del Govern de la nova llei de Signatura Digital. El seu text defineix el concepte, l’ús d’aquesta firma on line, la creació d’entitats certificadores al país i, finalment, com podrà ser reconeguda.

Miralles va explicar que, a banda de dotar d’un marc legal les empreses que ja utilitzen aquest servei informàtic, com per exemple ja fa la CASS, la llei dotarà la població d’una signatura electrònica identificativa. “Cada ciutadà tindrà la seva firma específica, per exemple, al carnet del NIE”, va explicar el secretari d’Estat.

Amb aquesta nova llei també es pretén agilitzar els tràmits que es realitzen a partir de l’Administració Central així com d’altres relacionades, va explicar Miralles. En una primera fase, que consistirà en una prova pilot durant l’any 2010, es facilitaran “entre 10 i 20 tràmits on line“. Alguns d’aquests tràmits seran la renovació del carnet de conduir i el passaport. Si aquesta signatura s’instaura amb èxit, la intenció és aconseguir convertir tots els tràmits presencials en electrònics d’aquí a tres anys aproximadament. D’aquesta manera, el ciutadà podria realitzar totes les actuacions burocràtiques a partir de tres canals diferenciats: el telefònic, l’electrònic i el presencial, va confirmar Miralles.

FUTURIBLE VOT ELECTRÒNIC

El secretari d’Estat per a la Promoció de la Societat del Coneixement també va explicar que aquesta nova llei “és la base per a les que vindran darrere, com podria ser el vot electrònic”. Miralles també va parlar de possibles regulacions electròniques d’aspectes relacionats amb la facturació i la conservació de documents de llarga durada.

Amb aquesta llei es pretén garantir la qualitat dels prestadors de serveis per tal de protegir els consumidors, així com dotar aquests d’igualtat de possibilitats davant d’altres entitats certificadores, va dir Miralles. Aquestes són les premisses que ha afegit el nou Govern respecte al text anterior, que va ser una proposta de l’anterior legislatura.

pdf3.jpg