Cap a una millora de l’educació

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 16 de Setembre de 2009

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va proposar ahir, durant l’acte d’obertura oficial del curs escolar 2009-2010, la posada en marxa d’un pacte per a l’educació que tingui com a objectiu recollir les propostes de tots els agents implicats, fins i tot dels alumnes.

Es tracta d’una bona iniciativa, ja que a l’hora de tirar endavant determinades propostes serà molt interessant que abans s’hagin consensuat amb les diferents parts. I és que cal tenir en compte que les polítiques educatives han de tenir molt present l’opinió dels afectats, en primer lloc dels professors, que són els que viuen el dia a dia de l’alumnat i en coneixen de primera mà les necessitats, i en segon lloc dels pares i dels alumnes.

I aquesta iniciativa ve complementada amb l’anunci de la creació d’un observatori nacional per a la qualitat de l’educació. I és que si fan falta millores en el sistema educatiu per poder-lo situar al nivell dels països europeus més exigents, les conclusions a què pugui arribar aquest observatori seran molt interessants, i es podran implementar així tot un seguit de canvis sobre una base sòlida, com serà la detecció de l’actual situació i cap a on es vol anar. D’aquesta manera, cal aplaudir aquestes dues iniciatives, ja que en matèria d’educació cal treballar amb una planificació que permeti millorar la qualitat educativa i alhora saber què és el que es vol aconseguir i com cal actuar per fer-ho.

pdf3.jpg