El Govern introdueix canvis al Summit per apropar-lo al teixit empresarial

Autor: m. f
Font: bon dia
Publicat el: 16 de Setembre de 2009

El Govern ha decidit introduir una sèrie de canvis en la Cimera sobre el futur d’Europa (The Future of Europe Summit), que organitza la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), amb la intenció d’apropar-la més al teixit empresarial del país.

Tal com va explicar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, des de l’executiu han proposat tres temàtiques per abordar en aquesta cimera (que es desenvoluparà el 19 i 20 de novembre), com la relativa als mercats financers, fent referència als paradisos fiscals; el mercat turístic, ja que està “en una fase de replantejament”, i els diferents models d’associació amb la Unió Europea. I relacionats amb aquests temes també s’han proposat dos ponents, com són Òscar Ribas i Eugeni Bregolat.

Sobre els canvis que l’executiu pugui fer en l’ADI, López només va voler avançar que s’anunciaran al mes d’octubre i que de moment la societat continuarà treballant com fins ara.

De la seva banda, el conseller delegat de l’ADI, Jordi Robert, va destacar el tema que s’ha escollit per a aquesta quarta edició de la cimera: Reactivar l’economia europea: com, quan i quines prioritats, i va ressaltar el nivell dels ponents d’aquesta cita, que per primera vegada compta amb el suport de la Confederació Empresarial Andorrana, CEA.

D’aquesta manera, la directora de la CEA, Mònica Codina, va valorar aquest apropament de la temàtica de la cimera al teixit empresarial andorrà i va afegir que les persones que facin la inscripció a través de la CEA es beneficiaran d’un descompte.
Entre les ponències que es faran al Centre de Congressos de la capital, cal assenyalar la del president de la Generalitat, José Montilla, i la d’Ann Mettler, directora executiva i cofundadora del Consell de Lisboa.

pdf3.jpg