El curs escolar comença amb la proposta d’un Pacte per l’educació obert a tothom

Autor: redacció/ ana
Font: més andorra
Publicat el: 16 de Setembre de 2009

L’acte d’obertura oficial del curs escolar 2009-2010 va estar marcat per les novetats en matèria educativa. Un Pacte per l’educació i la creació de l’Observatori Nacional per a la Qualitat de l’Educació seran els grans eixos amb els quals treballarà el Ministeri amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació en tots els aspectes.

D’altra banda, el secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, va avançar que el nombre d’alumnes dels tres sistemes educatius va créixer entre un 5% i un 10%, i en concret el nombre d’estudiants de Formació Professional va passar d’uns 120 a aproximadament 170.

La ministra de Cultura i Educació, Susanna Vela, va explicar que aquest pacte ha de permetre crear un espai on es puguin debatre tots els temes que preocupen la societat i la comunitat en general i involucrar-hi també el sector polític. Vela va remarcar que en un moment com l’actual és important que tots els sectors es facin costat. Per aquest motiu també es treballarà per fomentar la formació ocupacional que qualifiqui les persones sense feina. Pel que fa a l’Observatori Nacional, la ministra va donar detalls de com s’estructurarà i per qui estarà format. L’equip directiu del Ministeri amb el suport d’especialistes assessors es posarà al capdavant d’aquest observatori. L’objectiu serà analitzar i avaluar el sistema educatiu andorrà per trobar solucions als problemes que puguin existir.

pdf3.jpg