Austràlia, disposada a signar l’intercanvi d’informació

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 12 de Setembre de 2009

L’ambaixador d’Austràlia a Andorra i Espanya resident a Madrid, Noël Campbell, es va reunir ahir al matí amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, en una trobada on el líder socialdemòcrata va demanar al diplomàtic l’establiment d’un acord d’intercanvi d’informació fiscal entre els dos països.

En aquest sentit, l’australià va manifestar, segons el Govern, la seva “plena disposició” a enllestir i signar aquest acord. D’aquesta manera, el cap de l’Executiu aprofitava la visita de Campbell al Principat, amb motiu del seu comiat, per avançar en les negociacions iniciades amb diferents països després de l’habilitació legislativa al Consell General de l’intercanvi d’informació.

Posteriorment, l’ambaixador d’Austràlia a Andorra es va reunir amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, així com amb el ministre d’Economia i Finances, Pere López, dos dels interlocutors directament implicats a l’hora d’aconseguir la rúbrica del màxim d’acords possibles abans de la cimera de Pittsburg dels pròxims 24 i 25 de setembre.

ALTRES TEMES BILATERALS

Govern també va informar que a la reunió entre Espot i Campbell es van abordar temes bilaterals en curs, com ara la possibilitat d’establir una cooperació per facilitar que els estudiants andorrans puguin anar a estudiar i treballar a Austràlia i la voluntat de promoure les inversions i el turisme en ambdós estats. A la sortida de la trobada, Espot va valorar molt positivament la tasca duta a terme per Campbell per incrementar les relacions bilaterals amb el Principat, unes paraules que van honorar el diplomàtic australià.

pdf3.jpg