La llei d’intercanvi de dades s’aprovarà la setmana vinent

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 de Setembre de 2009

La llei d’intercanvi de dades fiscals quedarà aprovada la setmana vinent, segons han explicat els grups parlamentaris.

Ahir, en una comissió de Finances excepcional que va durar pràcticament cinc hores, es van aconseguir votar totes les esmenes formals i examinar la totalitat de l’articulat. Segons va afirmar el president de la comissió, Francesc Rodríguez, quedaria “si fa no fa una quarta part de les esmenes de l’articulat per votar, més les que fan referència a l’exposició de motius”. El text de la ponència podria quedar tancat avui, i la votació al Consell General es farà dilluns o divendres de la setmana que ve.

De fet, aquest va ser un dels acords de la junta de presidents. El conseller de Coalició Reformista Jaume Serra va recordar que el mateix dia que es debati la llei es discutirà també la proposta d’acord per vincular els acords d’intercanvi als convenis de doble imposició, “i del resultat de l’acord dependrà el sentit del vot”. Una altra proposta que es va fer a la junta de presidents va venir del president del grup Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, que va proposar “reduir de la despesa dels grups parlamentaris, concretament un 20 per cent”.

FINAL DEL FÒRUM DE MÈXIC

El fòrum de l’OCDE a Mèxic, on ha participat el titular de Finances, Pere López, es va tancar ahir amb el compromís dels assistents per crear òrgans de seguiment de la transparència fiscal, i que això es pugui aplicar a més estats.

El Govern inicia els treballs per ratificar el conveni de Kyoto sobre el canvi climàtic

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir que Andorra té la intenció d’iniciar els treballs per ratificar en un termini breu de temps l’informe de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, que inclou dintre de les seves addicions posteriors el conveni de Kyoto. Així es va acordar en la reunió setmanal del consell de ministres, després d’estudiar el primer informe sobre la qüestió presentat pel titular de Medi Ambient, Vicenç Alay. El màxim responsable de l’executiu va recordar que aquest acord, que data de 1994, ja està signat per la gran majoria d’Estats membres de l’ONU, amb l’excepció de quatre: l’Iraq, Somàlia, el Vaticà, a més d’Andorra. “Volem sortir d’aquesta llista de tardadors perquè no ens agrada ser-hi”, va apuntar Bartumeu, que també va advertir que el Principat potser no està en disposició de complir tots els punts, lligats també al conveni de Kyoto. “Assumir el document en la seva totalitat pot ser difícil per a un país petit com és el nostre, però hi treballarem”, va explicar el cap de Govern, que també va puntualitzar que “no tenim la capacitat d’assumir algunes de les obligacions”. Així, Bartumeu va especificar que “signarem però també deixarem clar fins on podem arribar, perquè no estem disposats a assumir coses que després no podrem complir”.

Des de l’executiu no es va voler posar cap data de referència per tenir ratificat el conveni. Bartumeu va indicar que “abans volem estudiar molt bé tot el que se’ns demana per veure què podem assumir”

pdf3.jpg