López remarca davant l’OCDE els esforços del Govern per a la cooperació fiscal

Autor:
Font: Més Andorra
Publicat el: 2 de Setembre de 2009

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va voler remarcar ahir els esforços que el Govern està realitzant per poder sortir de la llista de jurisdiccions no cooperants  de l’OCDE i començar a complir els estàndards internacionals en matèria fiscal.

López va recordar la rapidesa amb què l’Executiu està actuant per modificar la legislació i adaptar-la a les normes que l’OCDE ha anat implementant al llarg dels últims anys. En aquest sentit, el titular d’Economia va mencionar el projecte de llei d’intercanvi d’informació fiscal que es debatrà a les properes sessions al Consell General.

López va indicar també que el treball del Govern en aquest àmbit s’estava plasmant en els contactes, que es trobaven «molt avançats», amb 21 jurisdiccions per establir acords  d’intercanvi d’informació. Per la seva banda, el secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), José Ángel Gurría, va sostenir a la inauguració de la cimera que el marge de tolerància per a l’evasió fiscal a nivell mundial s’ha reduït a zero i que la cooperació entre les autoritats tributàries s’està convertint en la regla i no en l’excepció. Gurría va insistir que en el context de la crisi econòmica i financera actual, els governs requereixen més ingressos tributaris i, per la seva banda, els ciutadans necessiten la seguretat que la càrrega fiscal està distribuïda d’una manera justa. A més, Àustria va adoptar ahir una llei sobre l’alleugeriment del seu secret bancari. La llei suposa un pas endavant per a la sortida de la llista grisa dels paradisos fiscals, juntament amb la signatura amb dotze països d’acords bilaterals per evitar la doble imposició.

pdf3.jpg