PS i CR tomben l’esmena a la totalitat d’ApC sobre el projecte de llei d’intercanvi de dades

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 1 de Setembre de 2009

L’esmena a la totalitat de la llei d’intercanvi d’informació fiscal que va presentar Andorra pel Canvi (ApC) i que es va votar ahir al Consell General va comptar només amb el suport dels tres membres del seu grup.

Els representants del PS van votar en contra d’aquesta esmena i del text alternatiu presentat per ApC i els consellers de Coalició Reformista (CR) es van abstenir. El líder d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va qüestionar que el text del projecte de llei prevegi que el Govern pugui signar acords d’intercanvi d’informació de dades, amb altres països sense l’autorització prèvia del Consell General i, per tant, «puguin ser objectes d’un recurs d’inconstitucionalitat », en virtut dels articles 64.1 i 64.2 de la Constitució. Nomen va comentar que el text alternatiu que havien presentat permetia resoldre aquests problemes.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va dir que «no cal autorització prèvia del Consell General perquè el Govern signi un tractat. Nosaltres entenem que aquesta és la lectura correcta que es desprèn de la Constitució». En la mateixa línia va coincidir el president del grup parlamentari del PS, Francesc Rodríguez, que va votar en contra de l’esmena i va argumentar que les modificacions presentades per ApC «no fan necessari un text alternatiu». Rodríguez va afegir que estaven disposats a fer cas de totes les esmenes que es presentin al projecte de llei del Govern. Finalment, el portaveu del grup parlamentari de CR, Ladislau Baró, va declarar que s’abstenien en aquesta votació perquè «ja vam dir que no faríem una esmena a la totalitat a un text que a grans trets ens convencia». D’altra banda, Nomen també va denunciar que el Govern havia pressionat a la CEA i l’ABA perquè donessin suport al Govern. A més, va afegir que l’acord de concertació entre el PS i ApC mai no ha estat complert pels socialdemòcrates.

pdf3.jpg