Ocupació contactarà amb Comerç i Indústria per promoure treball

Autor: Pepa Gallego
Font: El Periòdic d'andorra
Publicat el: 19 d'Agost de 2009

La separació dels departaments d’Immigració i de Treball en ministeris diferents és, al parer del ministre d’Interior, Víctor Naudi, la base per la qual cadascun d’ell es pretén promoure. Pel que fa a Ocupació, l’objectiu ara marcat és el d’establir contactes amb els empresaris de Comerç i Indústria per tal d’establir convenis similars al realitzat amb Ski Andorra, amb la finalitat de formar el personal inscrit en el Departament d’Ocupació “per potenciar el mercat laboral i perquè els empresaris contractin a través del Servei d’Ocupació”. Així ho va manifestar ahir Naudi en la visita a les oficines d’Immigració, que forma part de la ronda de reunions que està realitzant als diversos departaments del ministeri.

Segons va explicar el ministre, l’acollida que està tenint per part dels empresaris “és bona”, tot i que va remarcar que encara s’està en una primera fase de contactes.

REESTRUCTURACIÓ
Naudi va avançar que la política ja anunciada de quotes baixes repercutirà en una reorganització estructural del Departament d’Immigració i, en conseqüència, en la del d’Ocupació, al qual es pretén donar una major amplitud pel que fa a les infraestructures i també quant al replantejament del funcionament i de gestió que se li pretén donar en un context de crisi com és l’actual. Així, per a l’any vinent Naudi dedicarà una partida pressupostària per millorar les dependències del Departament de Treball, actualment ubicat a l’edifici administratiu de l’Obac. Una de les possibilitats que s’estudien és la ubicació a l’edifici del costat, anomenat edifici de les Boïgues. Aquesta també va ser una proposta contemplada per l’anterior ministre, Antoni Riberaygua, però va ser descartada per la retallada pressupostària. Ara és una proposta que està sobre la taula i que es pretén estudiar de cara al pressupost de l’any vinent.

En l’actualitat, la xifra de desocupats oscil.la entre 450 i 460 persones inscrites al servei, segons va declarar ahir Naudi. Una xifra que ha minvat en aquests mesos d’estiu i que pretén ser cada vegada més real, ja que, segons va explicar ahir el ministre, ara es té cada vegada més cura en el control de les persones inscrites en aquest servei, perquè, a diferència d’altres països, a Andorra no és detecta quan algun dels inscrits està treballant i no s’ha donat de baixa a Ocupació. Naudi va explicar que pretén augmentar el contacte entre l’oferta dels empresaris i la demanda d’ocupació a través del departament per respondre a les necessitats reals del mercat laboral actual.

Pel que fa a l’última de les quotes de treball que es va obrir exclusivament per a personal mèdic i específic per a 85 professionals, cal dir que està coberta només al 50%.

pdf3.jpg