El Gabinet del PS atura el GAdA

Autor: m. r.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 d'Agost de 2009

El Consell de Ministres, en la seva reunió d’ahir, també va acordar la mesura anunciada dimarts als representants sindicals dels funcionaris: deixar sense efecte el reglament del sistema de gestió i avaluació del compliment –GAdA– del 24 de desembre del 2008 per al cicle de gestió 2009, per tal d’evitar l’augment d’aquestes retribucions durant els últims anys “de manera injusta i insostenible”, segons Jaume Bartumeu.

D’aquesta manera, l’Executiu pretén “anar a pams” i implementar una primera fase que, de fet, “ja s’havia tractat amb els sindicats”, constatant les deficiències de funcionament de l’actual sistema.

Ara restarà una “segona fase” que haurà de portar a la modificació de la llei de la Funció Pública, la qual el PS ja va criticar des d’un principi per “aplicar criteris de l’empresa privada a l’empresa pública”, tal com va recordar Bartumeu. Actualment, les avaluacions segueixen criteris que, finalment, generen “greuges comparatius”. Bartumeu va concretar que actualment, però, la llei obliga a continuar aquestes anàlisis, de manera que s’elaborarà una nova proposta amb elements més objectius fins al canvi legislatiu.

pdf3.jpg