El BOPA posa cara i ulls als morosos del Principat

Autor: m. r.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 d'Agost de 2009

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va explicitar ahir quins són els negocis que no van fer efectiu “el pagament de l’impost indirecte sobre la prestació de serveis empresarials i professionals i de l’impost indirecte sobre la producció interna de l’exercici 2007, i del pagament a compte de l’exercici 2008”, constatant un deute de prop d’un milió i mig d’euros.

Després d’haver transcorregut el període per fer efectius els pagaments i haver notificat individualment les liquidacions respectives, el Govern de Jaume Bartumeu, en aquest cas després de la iniciativa directa del ministre d’Economia i Finances, Pere López, pretén recuperar una xifra que, segons el líder del PS, és “prou significativa”.

Bartumeu va afirmar que la publicació d’una llista de morosos respon a la voluntat del Govern per “fer complir les obligacions tributàries”. Els obligats tributaris hauran d’abonar ara l’import dels impostos amb un recàrrec de constrenyiment, tal com marca l’article 60 de la llei de bases de l’ordenament tributari. Els interessats poden interposar, però, un recurs de reposició davant del Govern, en tretze dies hàbils, encara que això no eximeix del pagament del deute tributari.

Entre les empreses deutores destaquen les dedicades al sector de la construcció, així com el comerç i l’hoteleria. Al registre hi ha entorn de mig miler de negocis, entre els quals hi figuren alguns relacionats amb l’electrònica, la venda de material informàtic, serveis de manteniment o taxistes, entre altres activitats de negoci.

pdf3.jpg