L’intercanvi d’informació, a tràmit divendres o dilluns

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 6 d'Agost de 2009

El projecte de llei d’intercanvi d’informació entrarà a tràmit parlamentari divendres o dilluns, ja que el Govern ja l’ha enllestit i l’ha fet arribar als diferents grups parlamentaris de manera “informal”.

De fet, ahir mateix el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir una reunió amb el president del grup parlamentari Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, per fer-li arribar el text. Coalició Reformista també l’ha rebut.

Bartumeu va insistir en el fet que “al país li convé” que aquest text estigui aprovat a principis del mes que ve, ja que d’aquesta manera l’executiu podria negociar els convenis de doble imposició abans de la cimera del G-20 del 24 de setembre.

El cap de Govern va manifestar que el text és el resultat del recull d’una sèrie de suggeriments de la sessió informativa al Consell General del 30 de juliol i també de diferents reunions mantingudes per l’executiu.

Després de la reunió amb Bartumeu d’ahir a la tarda, Nomen va qualificar la trobada de “neutral” ja que va afegir que no s’havia arribat a “cap acord ni a cap conclusió important”. Nomen també va criticar que des del PS no li haguessin tramès el text abans de la reunió per poder- hi treballar, i va concloure que “és molt difícil esperar alguna cosa del PS quan vols participar i no et deixen”.

El Govern justifica l’aturada del GAdA perquè és “injust”

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir que la decisió d’aturar el sistema de gestió i avaluació de l’acompliment dels funcionaris, GAdA, pel que queda d’any es basa en el fet que l’executiu considera que es tracta d’un sistema “injust i que genera greuges comparatius”. Bartumeu va insistir en el fet que és una eina que no disposa de sistemes d’avaluació objectius per a l’avaluació i que només contribuïa a incrementar els sous “de manera injusta i insostenible”.

A partir d’ara es treballarà en l’aplicació d’un nou sistema, ja que tal com va explicar Bartumeu “la llei els obliga” a tenir un sistema d’avaluació, encara que el cap del Govern ja va anunciar que es plantejarà també una reforma del text per a l’any vinent.

L’executiu fa efectiva una quota per a 85 treballadors qualificats

El Govern ha obert una nova quota general d’autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer per a un total de 85 treballadors, que ja és efectiva des d’ahir mateix amb la publicació en el BOPA. Es tracta d’una quota també reduïda en el temps, ja que les sol·licituds es podran tramitar fi ns al 30 de setembre, i limitada al sector on es necessita personal amb una alta qualificació, com són el sanitari i l’educatiu.

D’aquesta manera, 25 d’aquestes autoritzacions són per a personal directiu de les empreses i de les administracions públiques; 50 per a l’ocupació de tècnics i professionals científics i intel·lectuals, i 10 per a l’ocupació professional de tècnics en ciències naturals, sanitat i educació infantil o de tècnics de ràdio i televisió, entre d’altres.

Tal com consta en el reglament, que ja és efectiu, malgrat que la intenció del Govern és la de donar feina a les persones que ja es troben al país “no es pot tancar el mercat laboral a la mà d’obra estrangera en termes absoluts”, i per tant s’aprova la quota per contractar personal altament qualificat.

Publicada la llista dels impagaments d’ISI i IPI

El BOPA va publicar ahir la llista d’empreses que no han fet el pagament de l’impost indirecte sobre la prestació de serveis empresarials i professionals (ISI) i de l’impost indirecte sobre la producció interna (IPI) de l’exercici 2007, i del pagament a compte de l’exercici 2008. Aquesta xifra ascendeix a gairebé un milió i mig d’euros. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir que es tracta d’una llista “prou significativa” i va afegir que si fos més reduïda podria ser atribuïble a una situació “puntual”.

pdf3.jpg