Andorra s’adhereix al Tractat de Cooperació Transfronterera

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 30 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir que el Govern ha pres l’acord en la reunió d’ahir de “signar el protocol que permeti l’adhesió d’Andorra al tractat entre el Regne d’Espanya i la República Francesa sobre cooperació transfronterera entre entitats territorials”.

Aquest tractat va ser signat pels països veïns el 10 de març de 1995, i Andorra en va sol·licitar l’adhesió a Espanya i a França l’any 2007, segons va explicar Jaume Bartumeu. No va ser fins al juny d’aquest any, però, que el Govern va rebre l’informe jurídic que li permet signar el protocol d’adhesió.

Amb l’entrada d’Andorra com a part contractant del tractat es podran promoure projectes de comunicacions interestatals amb les possibilitats que ofereixen “els instruments comunitaris de la Unió Europea de cooperació transfronterera oberts a països europeus no membres”. Andorra, segons el protocol, podrà participar al règim de cooperació transfronterera entre entitats territorials “mitjançant un organisme creat a aquest efecte per les autoritats andorranes”. Aquest organisme s’haurà de crear en el termini de sis mesos a partir de l’entrada en vigor del protocol, una signatura que no es preveu més enllà del mes d’octubre, data en què se celebrarà el plenari del Comitè de Treball dels Pirineus (CTP).

pdf3.jpg