La negociació amb Pyrenair s’ajorna fins saber quan obrirà Alguaire

Autor: g.p./ d.m.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 30 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, considera clau que, abans de començar a negociar el suport econòmic de l’executiu perquè la companyia Pyrenair pugui portar turistes espanyols a Andorra a través de l’aeroport d’Alguaire, es coneguin de forma concreta i segura els terminis a partir dels quals les instal·lacions començaran a funcionar.

Així ho va explicar ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, poc abans que el titular d’Economia i Finances, Pere López, participés en una reunió amb les autoritats aeroportuàries de Catalunya on la possible utilització de l’aeròdrom lleidatà va ser un dels temes centrals.

“El Govern fa el que ha de fer, que és parlar amb els responsables d’Alguaire per saber quan s’obrirà”, va comentar Bartumeu. Tenir la resposta a aquesta pregunta serà el que marcarà la continuació del procés. “Quan tinguem les garanties suficients que l’aeroport funcionarà, es parlarà dels diners que cal posar”, va manifestar el cap de l’executiu. I és que, que l’empresa engegui el projecte per portar esquiadors, que interessa i molt a Ski Andorra, depèn també d’una fiança.

A la reunió, a més de López, van participar-hi també la secretària d’Estat de Turisme, Valérie Lackner, i el cap del departament, Sergi Nadal. Oriol Balagué, director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat; Jordi Canela, director corporatiu d’Aeroports de Catalunya; i Elisabeth Oliva, cap de relacions institucionals de la societat, formaven la delegació catalana. A la trobada també es va parlar d’altres aspectes, com ara els permisos de funcionament o els primers contactes entre les companyies i els operadors turístics, i es va acordar una visita a les instal·lacions.

COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA

El consell de ministres d’ahir va servir també perquè l’executiu ratifiqués l’adhesió d’Andorra al tractat de Baiona sobre cooperació transfronterera, signat l’any 1995 per França i Espanya. En un termini de sis mesos, s’ha de crear l’organisme mitjançant el qual es participarà en les reunions i en la comissió de seguiment que estableix el conveni.

pdf3.jpg