Més controls d’alcoholèmia per a la tardor

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 28 de Juliol de 2009

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va anunciar ahir que durant la tardor es podria posar en marxa una nova campanya de prevenció i controls d’alcoholèmia als conductors, “en funció de com vagi la que portarem a terme durant l’estiu”.

A més, el ministre va explicar que es podria mantenir la vigilància durant les festes de Nadal, cosa que ja es va fer l’any passat. Tot just diumenge es va anunciar que hi haurà controls policials durant l’agost, un fet que el titular d’Interior vol que sigui “preventiu, i no repressiu”.

El conseller va recordar que les campanyes de vigilància que s’han efectuat anteriorment “han comportat una reducció de la sinistralitat”. “Ens consta que hi ha una evident relació de causa i efecte entre la prevenció i la prudència dels conductors”, i que malauradament l’alcohol és encara la causa de molts dels accidents de trànsit. “El més important és que els ciutadans estiguin informats i conscienciats”, va explicar el ministre.

Naudi va declarar que l’estiu és un moment d’especial risc, ja que “considerem que pot haver-hi més situacions en què els conductors beguin”. També va explicar que la campanya de control ha de tenir un doble efecte positiu: “protegir el turisme”, i a més mentalitzar tots els qui es desplacen amb el cotxe, “i de manera especial el jovent”.

Que el ministeri decideixi intensificar els controls o en més èpoques de l’any dependrà de l’eficàcia i els bons resultats de la campanya que es va engegar ahir, i que es mantindrà durant tot l’agost. Cal recordar que els conductors seran sancionats si presenten 0,5 grams d’alcohol o més per cada litre de sang. A més, es comet una infracció penal si aquesta taxa és superior als 0,8 grams. Els professionals tenen multa a partir dels 0,2 grams.

pdf3.jpg