Bartumeu manté que l’informe de París va en la línia del que hi havia fins ara

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 23 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir que l’informe elaborat per l’Assemblea Nacional per fixar la posició de París a la cimera del G-20 va “en la línia del que hi havia fins ara”.

El màxim responsable de l’executiu va ratificar el compromís d’aprovar abans del 24 de setembre un projecte de llei que permeti signar acords d’intercanvi d’informació, i va recordar que el dijous 30 de juliol compareixerà al Consell General per explicar els avenços en aquesta matèria.

Bartumeu va afirmar que el document emès per l’Assemblea Nacional francesa “confirma que la comunitat internacional, i especialment França, no estan en una altra línia que no sigui acostar els països que no han tingut prou transparència tributària”. Així mateix, el cap de Govern va recordar que l’informe aposta per exigir la signatura d’acords fiscals i no acontentar-se amb el compromís verbal dels països implicats, i apunta la possibilitat de recuperar la llista negra per aquests casos. A més, França proposa incrementar el nombre de convenis exigits, que fins ara estava fixat en una dotzena, i fixar un règim sancionador per als països que no compleixin els requisits de l’OCDE.

En aquest sentit, el cap de Govern va assegurar, durant la compareixença posterior al consell de ministres, que “nosaltres estem en disposició de complir” i va reiterar la voluntat de “presentar, durant la primera d’agost, el text que ha de permetre l’intercanvi d’informació a nivell administratiu”.

Relacions amb ApC

Pel que fa a la postura d’Andorra pel Canvi (ApC), que va donar l’esquena al pla governamental per sortir de la llista de paradisos fiscals, Jaume Bartumeu va assegurar que “hi ha dues maneres d’entendre la manera com es defensa l’interès general del país, i ja li vaig dir [al president d’ApC, Eusebi Nomen], que la seva estratègia era equivocada”. Així mateix, el cap de l’executiu va assegurar que, per la seva banda, les relacions amb la plataforma “no són tenses”.

pdf3.jpg