El Govern demana a l’USdA un informe sobre la situació de l’escola Meritxell

Autor: m.m./agències
Font: bon dia
Publicat el: 14 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va demanar ahir a la Unió Sindical d’Andorra (USdA) que presenti un informe exhaustiu sobre la problemàtica a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Així ho va explicar ahir el secretari general del sindicat, Gabriel Ubach, després de trobar-se per primer cop amb Bartumeu.

El sindicat, que entregarà el document la setmana vinent, espera que l’executiu doni una “resposta contundent” i que es tanquin definitivament uns estatuts satisfactoris per als treballadors. En aquest sentit, Ubach va argumentar que “els estatuts estan molt avançats i es poden reprendre a partir del que ja s’ha fet fins ara”.

A més de transmetre el malestar per la situació de l’Escola Especialitzada, el secretari general de l’USdA va demanar al cap de Govern que “doni prioritat a les qüestions socials”, amb l’objectiu de lluitar contra la “important degradació de la situació economicosocial que tenim en l’actualitat”. Ubach, que farà la mateixa apel·lació als presidents dels altres dos grups parlamentaris, va explicar que “el Govern demana paciència, però diu que la política social és una de les qüestions que els preocupen, de manera que miraran de trobarhi les màximes solucions”.

Associació de comptables

Bartumeu també es va reunir ahir amb l’Associació de Comptables del Principat (ACP), que li va exposar les inquietuds de l’entitat per la nova legislació en matèria de comptabilitat, segons informa l’Agència de Notícies Andorrana (ANA). Des de l’associació, es va demanar que el llindar econòmic establert pel pla comptable, que en aquests moments està en 100.000 euros, s’apugi “‘una mica” de manera que no sigui “tan feixuc” per als petits comerciants.

Segons el president de l’ACP, Jordi Martí, els comptables hauran d’informar l’executiu de quines facturacions anuals tenen les petites empreses, per valorar si el llindar se situarà en 200.000 euros o en 300.000, tot i que Martí va assenyalar que la quantitat no pujarà “molt amunt” i que s’establirà en funció de la mitjana de les facturacions.

L’Unicef vol mantenir les col·laboracions amb el Govern

La presidenta de l’Unicef, Maria Rosa Babot, va assenyalar ahir que des de l’entitat volen “continuar col·laborant amb el Govern”, després de trobar-se ahir al migdia amb el cap de l’executiu, Jaume Bartumeu, segons informa l’ANA. A tall d’exemple, Babot va apuntar que el projecte que es duu a terme al Camerun relacionat amb la prevenció de malalties, l’educació i l’ajuda a les mares, i que és patrocinat en part per l’executiu, “continuarà dos anys més”. En la reunió també es van exposar els projectes de Mauritània i el Congo Brazzaville, així com els que es duen a terme al Principat, sigui amb les escoles o amb el ministeri de Benestar Social.

pdf3.jpg