El nomenament de 2 secretaris d’Estat i 5 directors enllesteix la reestructuració

Autor: redacció/ agències
Font: bon dia
Publicat el: 14 de Juliol de 2009

De mica en mica el nou executiu socialdemòcrata va completant la reestructuració dels diferents departaments de l’administració. Així, el darrer consell de ministres va acordar nomenar Valerie Lakner secretària d’Estat de Turisme i Bruno Bartolomé secretari d’Estat d’Interior.

A més a més, també es va nomenar cinc nous directors: Laura Vilella com a directora d’Economia, Jordi Lluís com a director del departament de Policia, Fréderic Gutiérrez com a director adjunt de la policia, Joan Josep García com a director del departament d’Institucions Penitenciàries, i Jesús Gonzàlez com a director del departament d’Immigració.

Al mateix temps es va ratificar Francesc Areny com a director del departament de Protecció Civil i d’Emergències, i es van cessar onze directors. D’aquesta manera, el Govern deixa pràcticament enllestida la seva reestructuració organitzativa, a falta dels canvis que puguin tenir lloc al departament de Bombers i en les direccions de les diferents parapúbliques.

Canvis a la Policia

El Govern va anunciar ahir, a través d’un comunicat, els nous nomenaments i cessaments acordats la setmana passada, que inclouen la reestructuració del departament de Policia.

En aquest sentit, Jordi Lluís Francès va ser nomenat director del departament de Policia en substitució de Joan Ramon Peralba Montes. En aquest mateix departament, l’executiu socialdemòcrata va nomenar Fréderic Gutiérrez Le Saux únic director adjunt de la policia, en lloc dels quatre que hi havia actualment. Gutiérrez s’incorpora al cos d’ordre i deixa el càrrec de director del departament d’Institucions Penitenciàries, direcció que ara és assignada a Joan Josep García March, fins ara director adjunt d’aquest mateix departament.

A més, la reestructuració de l’organigrama de la policia comporta també el cessament dels quatre directors adjunts que hi havia fins ara: Pere Gispert Jordana, Teresa Ferreira de Jesús, Ferran Túnez Parisi i Miquel Àngel Barbolla Airòs.

Altres cessaments

La resta de cessaments acordats en la darrera sessió del consell de ministres són Sergi Valdés com a director de Política de Comunicació; Marc Jover com a director del departament d’Innovació, Recerca i Projectes Estratègics; Maria Pilar Margalef, fins ara sotsdirectora del departament de l’Escola Andorrana; Maria Àngels Vilana com a directora del departament d’Estudis Tècnics, i Iolanda Font, fins ara directora de Treball i directora de l’Oficina d’Identificació Administrativa. També es va cessar Elena Clemente com a directora d’Economia, càrrec que serà ocupat a partir d’ara per Laura Vilella.

pdf3.jpg