Bregolat valora positivament que el Govern doni prioritat a la qüestió de l’intercanvi de dades

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Juliol de 2009

L’ambaixador d’Espanya, Eugeni Bregolat, va dir que s’havia fet un repàs de les «cordialíssimes relacions» entre els dos països.

Bregolat va reiterar la disposició d’Espanya d’ajudar Andorra i de moure’s ràpidament per solucionar la qüestió de l’intercanvi d’informació fiscal, i va valorar positivament que el Govern hagi decidit donar-li la màxima urgència i de treballar- hi durant l’estiu, ja que creu que Andorra ha d’arribar a la cimera del G-20 del setembre «amb els deures fets o almenys en marxa». L’ambaixador també va dir que «no podem permetre que l’afer del sucre amargui les relacions entre Espanya i Andorra», i es va mostrar convençut que s’arribarà a una entesa aviat. També va recordar que el sucre es podria exportar si es paguen unes determinades fiances que la duana exigeix amb la llei a la mà. «Trobarem un tractament adequat a la qüestió», va dir Bregolat.

L’ambaixador va parlar amb Bartumeu de la qüestió dels acords de doble imposició. En aquest sentit, Bregolat va recordar que Andorra té un interès prioritari a arreglar aquest tema amb els països veïns, i que aquests estan disposats a ajudar el Principat. L’ambaixador també va recordar que el pas previ a la signatura dels acords de doble imposició passa per arribar a una entesa amb l’OCDE sobre l’intercanvi de dades fiscals, i va valorar que el tema es vulgui treballar ja durant l’estiu. Bregolat també va dir que Espanya no sent cap mena de gelosia per França pel fet que el país gal lideri aquest afer, ja que, en ser el president de la república també copríncep d’Andorra, això li dóna una posició particular que Espanya no té, però que accepta de manera normal perquè és la realitat històrica.

pdf3.jpg