El sindicat d’agents penitenciaris dubta de la necessitat que hi hagi un centre de menors a la Comella

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 26 de Juny de 2009

El president de l’Associació de personal i agents penitenciaris d’Andorra (Apapa), Josep Porro, va assegurar que havien comentat al ministre d’Interior, Víctor Naudi, els seus dubtes sobre la necessitat que existeixi un mòdul de menors al centre penitenciari de la Comella.

Segons va dir Porro, «aquest centre comportarà més personal especialitzat i, per tant, un cost econòmic. La pregunta és si interessa aquest centre de menors al país tenint en compte que actualment no hi ha menors empresonats i que els últims anys no n’hi ha hagut gaires». El màxim responsable del sindicat d’agents penitenciaris va fer aquestes manifestacions durant la trobada que van mantenir ahir al matí els responsables del sindicat amb Víctor Naudi. L’objectiu de la trobada era fer una primera presa de contacte i començar a tractar alguns dels temes que els preocupen.

Entre aquestes qüestions la primordial per al sindicat d’agents penitenciaris és la manca de personal. La vicepresidenta del sindicat, Sílvia Codina, va explicar que actualment els falta una quarta part dels efectius necessaris ja que no s’han cobert una desena de places que han quedat vacants a causa de promocions internes o trasllat de personal i que aquesta mancança també pot generar problemes de seguretat interna i de formació de personal. L’Apapa va afirmar que havien trobat receptiu el ministre respecte d’aquesta qüestió.

Un altre dels temes tractats a la reunió va ser el sistema Gada de gestió de l’acompliment a l’Administració pública. Porro va comentar que «des de fa temps pensem que s’haurien de canviar els criteris pels quals es valora al personal, que no trobem objectius». A més, el president del sindicat d’agents penitenciaris va dir que també havien parlat amb el ministre d’Interior sobre el desenvolupament de la carrera professional. En la seva opinió, «és molt difícil promocionar-se en el centre penitenciari».

Finalment, els responsables del sindicat també van parlar sobre l’actual direcció amb el ministre. Porro va assegurar que el titular de la cartera d’Interior els havia comunicat que encara no havia pres cap decisió respecte a si rellevava o confirmava Frederic Gutiérrez com a director de la presó.

pdf3.jpg