Els sindicats policials reclamen al ministre d’Interior que desplegui els reglaments de la llei del cos especial

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Juny de 2009

El president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), Salvador Prieto, va afirmar que la trobada que van mantenir ahir els representants dels sindicats policials amb el titular de la cartera d’Interior, Víctor Naudi, a la seu del Ministeri, va servir sobretot per expressar els seus neguits per la manca de desplegament dels reglaments de la Llei de policia.

Aquest text es va aprovar el 2004 i estava previst que el 2006 s’haguessin redactat la desena de reglaments que l’haurien desplegat. Segons va informar Prieto, «el que sí que s’ha desplegat és la carrera professional, però s’ha de tenir en compte que està a la Batllia perquè s’hi van presentar diversos recursos. També està aprovat el reglament dels policies auxiliars».

Prieto va afirmar que el reglament que consideraven que tenia més prioritat era el de llocs de treball i dels horaris dels agents del servei d’ordre ja que encara no estava estipulat i es regeixen per la Llei de la funció pública. El responsable del CFPA va afirmar que la trobada amb el ministre havia estat de presentació dels dos sindicats i no s’havia tractat cap tema en profunditat. Segons fonts properes a la reunió, el ministre va informar els dirigents sindicals que els actuals membres de la direcció estaran en funcions fins al 30 de juny.

La trobada forma part de les reunions que el ministre d’Interior està fent aquesta setmana amb els representants dels cossos especials per conèixer de primera mà les seves inquietuds. Demà Naudi rebrà els representants de l’Associació de Bombers, que van mantenir un pols amb la direcció d’aquest cos especial i amb l’anterior responsable d’Interior, Antoni Riberaygua. Posteriorment Naudi té previst reunir-se amb els representants dels funcionaris de la presó. El Sindicat de Policia (SIPA) no va fer cap comentari sobre la reunió d’ahir, i tampoc es va dir res des del Ministeri.

pdf3.jpg