Administració digital, sinònim d’activació econòmica

Autor: m.r.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 de Juny de 2009

El cap de Govern va afirmar ahir, d’altra banda, que un dels temes prioritaris, tal i com va avançar fa uns dies, serà la potenciació de l'”administració digital”, una voluntat que passa per l’agilització per aprovar la llei de la signatura electrònica. L’objectiu és que els actors econòmics “treballin sense entrebancs de les administracions”, millorant en termes d’eficàcia.

Jaume Bartumeu, que va presentar fa més d’una setmana el secretari d’Estat per a la Reforma de l’Administració i la Promoció de la Societat de la Informació, Alfons Miralles, com l’encarregat d’impulsar l’administració electrònica i els e-tràmits, va considerar amb Xavier Altimir aquesta priorització. El mateix Miralles ja va afirmar fa uns dies que la llei de la signatura “fa molts anys que és al calaix”, tot i que es necessita “com el pa i l’aigua”.

TROBADA AMB EL RAONADOR// Bartumeu es va reunir a primera hora del matí amb el Raonador del ciutadà, Pere Canturri, en el que va suposar la primera trobada oficial, un acte on es va repassar la memòria de l’any passat recentment elaborada i que, de fet, ha estat traduïda per primera vegada a quatre idiomes: el castellà, l’anglès, el francès i el portuguès, un fet que es deriva, segons Canturri, de la gran quantitat d’institucions a escala internacional a les quals s’envia el document.

Bartumeu, que va considerar que aquest òrgan és un “interlocutor privilegiat de la ciutadania amb l’Administració”, va informar de l’acord per contestar en breu alguns casos pendents de l’anterior Executiu. Paral.lelament, Canturri mantindrà en breu diferents trobades amb cadascun dels sis ministeris per tractar les qüestions que els afecten directament.

Entre els fets més destacats presents a la memòria hi ha l’increment de les queixes en un total de 12 casos respecte a l’any anterior. Tot i això, l’existència d’organismes com les oficines d’atenció al ciutadà dels diferents comuns o l’Associació de Consumidors d’Andorra (ACU) permeten que moltes queixes no arribin al Raonador, sent tractades amb major rapidesa.

pdf3.jpg