Marc Miró s’encarregarà de Funció Pública

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 de Juny de 2009

El psicòleg Marc Miró estarà a càrrec de la secretaria d’Estat de Funció Pública. Així ho va anunciar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, en la compareixença posterior a la reunió del consell de ministres, que va tenir lloc dimarts.

El designat, un dels membres del Col·legi de Psicòlegs, va explicar que “ni tan sols m’havia passat pel cap la possibilitat d’entrar al Govern”, però que més tard Bartumeu li ho va proposar, “i va ser tota una sorpresa”. Miró va ressaltar que mai no havia estat vinculat a la política i que “la independència és precisament la meva força”, tot i que “és evident que hi ha punts de confluència amb el projecte del PS”.

Miró és psicòleg de formació i va entrar a l’administració general el 1989, però no va ser fins al 1991 quan va entrar a l’àrea de recursos humans, l’especialitat de Miró. Allà va treballar fins al 1994, moment en què va passar a treballar a l’STA, com a director també de recursos humans, fins a final del 2002. Posteriorment, el 2003 i el 2004 va dirigir aquest mateix departament a l’empresa Via Moda. Des del 2004 fins ara, Miró ha treballat per compte propi en una companyia d’informàtica dedicada a fer programes de gestió de recursos.

MANEL BLASI, A ESPORTS

Una altra de les secretaries d’Estat revelades ahir per Bartumeu és la d’Esports, que serà ocupada per l’excònsol menor d’Andorra la Vella, Manel Blasi. El cap de Govern també va explicar que desconeixia quantes secretaries d’Estat necessitaria el nou executiu, i que anirien “en funció de les necessitats que tinguin els ministres”. No obstant això, va deixar clar que la política a seguir era la d’austeritat. I la prova és que el cap de Govern també va anunciar la destitució d’uns quants ambaixadors plenipotenciaris. Un, el de Portugal. En aquest cas, el líder socialdemòcrata va assenyalar que es mantindria un destacament diplomàtic, però que l’ambaixada es tancaria. També seran destituïts els ambaixadors del Regne Unit, Islàndia, Bulgària, Cuba i el de diversos estats del centre d’Europa. Al mateix temps, també es prescindirà de tots els cònsols honoraris, nou en total.

El ministre de Finances, Pere López, va comparèixer amb Bartumeu per explicar que s’engegarà una revisió a fons de l’estat del tresor públic. López no va voler posar cap termini per finalitzar l’examen, ja que cal recopilar molta informació. No obstant això, Bartumeu va declarar que, com ha dit moltes vegades, “hi ha fallida tècnica” i que “la nostra opinió no ha canviat”.

WEB DE CARBURANTS

Per altra banda, ja s’ha posat en marxa la pàgina web que mostra l’import dels carburants a totes les estacions del Principat. Es tracta d’un servei que s’actualitza de manera permanent.

pdf3.jpg