Espot obté la col·laboració de Liechtenstein en l’acord antifrau

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 18 de Juny de 2009

El Govern de Liechtenstein va oferir ahir la seva col·laboració respecte a l’acord antifrau que ja està negociant amb la Unió Europea (UE) i pel futur encaix d’Andorra a la UE.

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, es va entrevistar aquest dimecres a la tarda amb la seva homòloga de Liechtenstein, Aurelia Frick, que va manifestar-li que l’Espai Econòmic Europeu ha estat una bona solució per al seu país. El compromís de tots dos estats de signar convenis d’intercanvi d’informació amb altres països va centrar una part important de la trobada.
La reunió va tenir lloc a la seu del Govern de Liechtenstein, a la capital del principat centreeuropeu, Vaduz. La reunió entre els dos ministres nous en els seus respectius càrrecs es va desenvolupar en un clima de cordialitat, exemple de les bones relacions que hi ha entre tots dos països.
Espot i Frick van tractar diferents temes d’àmbit bilateral. Principalment van parlar de la situació d’Andorra i de Liechtenstein en el marc de la Unió Europea, en referència a la revisió dels acords en matèria de fiscalitat de l’estalvi que la Comissió vol iniciar amb els cinc estats europeus no membres de la Unió Europea.

Intercanvi d’informació
Així mateix, els dos ministres d’Afers Exteriors es van informar respectivament dels treballs que estan duent a terme en el marc de l’OCDE. En aquest sentit, els dos titulars d’Afers Exteriors van acordar mantenir estretes relacions per informar-se dels avenços d’aquestes negociacions.

pdf3.jpg