La reforma de la recent llei de Fundacions, primera al Consell

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 11 de Juny de 2009

El projecte de llei de reforma de la llei de Fundacions serà el primer text que votarà el nou Consell General en la sessió prevista per al 18 de juny. La junta de presidents va acordar ahir celebrar una sessió dijous de la setmana vinent a la tarda amb un ordre del dia que no preveia la votació d’aquest projecte de llei que l’Executiu tindrà enllestit a final d’aquesta setmana.

Es tracta de la reforma d’una llei relativament recent, que va ser publicada al BOPA el juliol de l’any passat, però que si no es revisés comportaria una situació de bloqueig per a totes les fundacions existents. Una disposició transitòria de la llei dóna un termini d’un any per a què les fundacions s’adaptin a la legislació i, si no ho fan, preveu la seva dissolució automàtica. El cas és, però, que l’Executiu sortint va començar massa tard –l’abril passat– el desenvolupament reglamentari de la llei i que les fundacions no disposen, entre d’altres, del registre en què preceptivament s’han d’inscriure. És per això que el projecte de llei de reforma ampliarà el termini d’adaptació en sis mesos més.

El Govern té previst enllestir el text de la reforma avui i poder-lo tramitar amb caràcter d’urgència al Consell per evitar a les fundacions els maldecaps que suposaria l’expiració del termini el juliol vinent. Una situació que afectaria les fundacions privades, però també les públiques, algunes d’elles, depenent del Govern.

A la sessió de Consell del dia 18 també s’escollirà la comissió permanent i es nomenaran els membres de les delegacions a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa i a l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació (OSCE). De la mateixa manera, també es donarà lectura als informes de les delegacions del Consell a l’OSCE i a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia.

La jornada política va començar amb la reunió del Consell de Ministres a les nou del matí, una cita de la qual no van transcendir els acords, tret de l’organització del treball ministerial i l’aprovació pressupostària d’urgència per segellar la zona de l’esllavissada de Canillo.

pdf2