Bartumeu promet ajudes al sector, tot i que “no hi posarem diners”

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Juny de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, acompanyat de Maite Mas, presidenta de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (l’AIVA) i Rosa Ferrer, cònsol d’Andorra la Vella, van donar el tret de sortida ahir a la 24a edició de la Fira Nacional de l’Automòbil.

Durant el passeig inaugural, que es va haver de realitzar sota la pluja, Bartumeu va poder parlar amb els concessionaris i amb representants del sector, que li van manifestar la seva preocupació per la situació que estan patint. Durant l’acte, el cap de Govern va prometre una reunió amb l’AIVA per tractar el tema. Bartumeu va parlar de mesures de reactivació econòmica del sector, que ja havia proposat a l’anterior Govern com a mesura anticrisi. Algunes de les possibilitats estudiades serien modificar els nivells de diòxid establerts o ajudes indirectes a partir d’un Pla renove. Tot i això, Bartumeu va manifestar “que no podem posar diners directament”. D’aquesta manera, el líder socialdemòcrata va deixar clar que no seguiran les mesures d’inversió de capital realitzades pels governs de països com ara Alemanya o més recentment Espanya.

Per la seva part, Mas va mostrar-se optimista pel que fa als futurs acords amb el Govern entrant, i va afirmar que “trobarem la manera per recuperar-nos de la davallada”. Tot i això, la presidenta de l’AIVA va pronosticar una baixada de les matriculacions de vehicles fins a final d’any, que “almenys esperem que sigui menys accentuada que fins ara”. Respecte a la previsió de vendes, Mas creu que es pot arribar a xifres similars a les de l’any passat, tot i el possible mal temps. Per aconseguir-ho, va explicar que la fira d’aquest any “presenta uns descomptes en vehicles com mai”.

La cònsol Ferrer també va parlar de la fira i va mantenir la col.laboració del Comú per a edicions posteriors. Respecte a un possible canvi d’ubicació en aquest tipus d’esdeveniments, proposada per l’oposició per evitar problemes de trànsit, Ferrer va explicar “que de moment no hi ha un altre lloc per realitzar-los” i que en qualsevol cas caldria una important inversió econòmica que ara per ara no es contempla.

pdf3.jpg