Bartumeu i Gabriel es tornen a veure les cares al ple del Consell General

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Juny de 2009

Els dos candidats a cap de Govern, Jaume Bartumeu i Joan Gabriel, tornaran a exposar els seus programes davant el ple del Consell General. La sessió servirà per investir un dels dos cap de Govern, que amb tota probabilitat serà el representant socialdemòcrata.

El que no se sap és amb quin recolzament. I és que ahir a la tarda, Andorra pel Canvi (ApC) i el Partit Socialdemòcrata (PS) encara no havien arribat a un acord.

L’únic escenari descartat és que ApC voti a favor del candidat reformista, segons han explicat en diverses ocasions des d’ApC. Així, s’abandona la idea del bloqueig, i només queden dues alternatives: Bartumeu obté majoria absoluta amb els vots dels tres consellers d’ApC, o bé aconsegueix una majoria relativa, amb la qual en té prou per ser investit cap de Govern en aquesta segona volta. Aquest enigma es resoldrà el mateix dimecres, després d’escoltar els discursos dels dos candidats –que tindran un temps il·limitat per tornar a exposar els seus programes de govern– i que els diferents grups exposin la seva posició en un temps màxim de 15 minuts cada un. Acte seguit es procedirà a la votació, que serà per crida i en veu alta. Serà la feina del síndic general, Josep Dallerès, informar els coprínceps sobre qui és el nou cap de Govern.

pdf2