El PS té “la voluntat” de donar suport al River quan governi

Autor: rafa mora
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 26 de Maig de 2009

La situació política del Principat, amb Govern en funcions i una altre per venir, ajorna el saber si efectivament la nova Administració tindrà ulls per secundar el BC River Andorra en la seva nova etapa a la LEB Plata, categoria que va assolir el cap de setmana passat després de vèncer en la fase d’ascens disputada al país. Els diners manen i sense aquest suport “és l’única possibilitat”, segons el president del club, Gorka Aixàs, de tirar endavant el projecte esportiu. Fonts del Partit Socialdemòcrata, la força política més votada en les eleccions generals passades, asseguren que el seu candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, té “tota la voluntat” per ser al costat del club en el seu nou repte. Com a exemple del seu interès, dissabte va ser al Joan Alay en el partit de la fase d’ascens davant del Mazarrón Basket.

Aixàs, que posa els peus a terra, assumeix que el River necessita 300.000 euros extra per afrontar la categoria, a més dels més de 300.000 de què disposarà del pressupost inicial, com cada temporada. Això sí, el cost real de l’ascens se sabrà el pròxim cap de setmana, quan la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) en la seva assemblea dictamini el format de la nova LEB Plata, si amb un o dos grups. “Si és dos grups de dotze, tot pot canviar, també depenent dels objectius que tinguem”.

El ben cert és que tot ha d’anar pas a pas. Aixàs assegura que el primer objectiu és parlar amb l’entrenador, Joan Carles Pié, i tancar o no la seva renovació. És la primera opció, perquè des del club s’aposta pel “més factible”, segons Aixàs, que confia molt en l’actual entrenador.

EL 9 DE JULIOL ES PAGA LA PLAÇA

Les dates per concretar la situació del club andorrà, són clares. El 9 de juliol és la data mínima per pagar la plaça a la LEB Plata. Fins aquest dia, l’entitat d’Aixàs té com a objectiu convèncer el nou Govern i les entitats privades que vulguin entrar en el projecte, tot i que el president assegura que serà “molt difícil en la situació en què es viu actualment”.

LES QUOTES I ELS AVALS

Els preus actuals per a la LEB Plata no seran públics fins a l’assemblea de dissabte vinent, però es poden agafar de referència els de la temporada passada per fer-se una idea de la despesa. A la temporada 2008-2009 es va haver de pagar un primer aval per a LEB Plata de 169.485,41 euros, i 100.000 per a LEB Bronze –categoria que desapareix per la pròxima campanya. Després, hi havia un segon aval per despeses de drets d’arbitratge, desplaçaments i allotjament arbitral de 10.818,22 euros per a Plata i 10.000 per a Bronze. Finalment, la quota d’afiliació va ser de 32.000 euros per a Plata i 18.700 per a Bronze.

pdf1