Compromís de Bartumeu

Autor: S. Cano Lliveria
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 26 de Maig de 2009

Bones perspectives a l’horitzó per al BC River Andorra. Això almenys és el que es desprèn de les paraules, ahir, del candidat a cap de Govern més votat, Jaume Bartumeu, en el programa El matinari d’Andorra 7 Ràdio. Bartumeu, que dissabte va assistir en directe al partit contra el Mazar­rón Basket, va assegurar ahir que “en la trobada que vam tenir abans de les eleccions amb Gorka Aixàs vam parlar d’unes xifres, crec recordar que eren uns 300.000 euros, per jugar a plata i crec que aquesta quantitat és assumible.

El que no podem fer ara que hem arribat aquí és dir que no podem continuar perquè ens falten uns quants diners, i crec que els podrem trobar entre els patrocinadors i el Govern”.

El líder del PS va recordar l’etapa a l’ACB i va explicar que “els que hem viscut altres èpoques del BC Andorra com a públic sabem que el Principat necessita l’esport per donar cohesió social i per fer compartir un objectiu de país més enllà de la política que defensem uns i altres. La realitat diu que com més alt està un club més afició atreu, i penso que seria una barbaritat que no ens asseguem per trobar una solució a la qüestió econòmica”. Bartumeu reconeix que “la situació de les finances públiques no està per a gaires alegries i la situació econòmica global tampoc no ajuda, però estem parlant de quantitats que en un pressupost com el del nostre país es poden trobar en un o altre lloc. A més, s’ha de parlar amb els patrocinadors i estic convençut que els trobarem”.

Gorka Aixàs, satisfet

Després de sentir les esperançadores paraules de Jaume Bartumeu, el president del River An-dor­ra, Gorka Aixàs, va assegurar que “m’encoratgen molt les paraules que ha dit i em fan ser optimista per intentar aconseguir els diners que ens calen. Quants són? Crec que hauríem de tenir un pressupost final que estaria entre els 450.000 i els 500.000 euros si es manté la idea actual de la federació de fer dos grups de LEB plata, ja que els desplaçaments serien més assequibles”. Aixàs va voler agrair la presència de Bartumeu dissabte a la graderia del Joan Alay, perquè “aquest era un dels objectius que buscàvem quan vam demanar acollir la fase d’ascens. A vegades si no ho vius en directe no t’adones de la magnitud que pot arribar a tenir pujar de categoria i, d’aquesta manera, tant les institucions com els patrocinadors en són més conscients”.

El president del River, a banda de destacar el gran paper dels jugadors durant la temporada, va insistir en la importància de la feina del tècnic, Joan Carles Pié. “Per a la junta, el treball que ha fet en les dues temporades que fa que és a la banqueta ha estat excel·lent. No només ha demostrat ser un bon entrenador, sinó que jo també en destacaria el seu vessant personal. Si podem estar finalment a la LEB plata, que confio fermament que així sigui, enge-garem un projecte nou i engres-cador”.

pdf2