Bartumeu pressionarà el Govern espanyol pel tema de Correos

Autor: p. g.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 de Maig de 2009

20090515reunio correos españoles

El compromís adquirit ahir per Jaume Bartumeu durant la reunió amb els representants del comitè de vaga de Correos de pressionar l’Executiu espanyol perquè doni solució a les reivindicacions salarials va ser un pas més en la lluita que tenen aquests treballadors que han anunciat vaga del 24 al 29 de maig i de l’1 al 5 de juny, dies abans de les eleccions europees. Un compromís que Bartumeu pretén complir quan pregui possessió del càrrec com a cap de Govern en la primera reunió de contacte amb el Govern veí.

Tot i aquesta promesa, el comitè va deixar clar ahir que això no és suficient per aturar la vaga i que la solució a les seves reivindicacions està en mans de l’empresa, “perquè nosaltres ens conformem amb un compromís, no volem que ens paguin tot el que reclamem ja, volem que es comprometi”, va explicar Xavier González, del comitè de vaga. Una petició que ve reflectida en el conveni col.lectiu del 2006 i que encara no s’ha complert.

Tal com ja va avançar aquest rotatiu, tot i que des de la central de Correos s’han excusat que el vot dels més de 20.000 espanyols estarà garantit pels reforços que enviaran a la plantilla, des del comitè asseguren que no podrà ser així, ja que si els reforços “substitueixen els vaguistes, s’estarà incorrent en la il.legalitat”, va afirmar González.

Només el 5% de la tramitació per al vot s’entrega en els domicilis i el 95% restant es despatxa a les oficines. I si aquestes estan tancades, no estarà garantit aleshores el repartiment de cara als comicis europeus.

En la reunió i, segons va dir González, es va plantejar la possibilitat que si el nou Executiu puja el salari mínim, “els treballadors de Correos estarem per sota d’aquest salari”, va afirmar González.

pdf2