Bartumeu ofereix la subsindicatura a ApC

Autor: a. t.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 de Maig de 2009

El líder del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb Josep Maria Bringué, Miquel Aleix i Carles Ensenyat, candidats d’Andorra pel Canvi. El vencedor de les eleccions va reiterar-los l’oferiment que ja havia plantejat a Coalició Reformista, en aquest cas perquè un representant d’ApC ocupi la subsindicatura.

Els candidats de la formació que encapçala Eusebi Nomen van precisar que estudiarien l’oferta i que dijous donarien una resposta. Així mateix, van tornar a plantejar al cap de llista social demòcrata que troben necessari per al país un govern de concentració nacional. Miquel Aleix va destacar que les dues formacions coincidien en la necessitat de dotar el nou executiu d’estabilitat, “però no convergim en com”. Bartumeu va declarar poc després que “entenem que no estem en un es tat d’emergència nacional. A més, la gent ha votat un canvi i cal que es noti d’alguna manera a l’edifici administratiu; ApC també ho entén així”.

El PS ha ofert igualment a la no va força al Consell que s’integri en la comissió que han acordat crear amb CR, per arribar als pactes d’Estat importants de la legislatura. Així mateix, Bartumeu va expressar la sensació que durant la reunió el discurs d’ApC contra l’IVA s’havia suavitzat. “No m’ha semblat que fos una condició sine qua non per participar en el consens sobre fiscalitat”, va afirmar, “i considero que les eleccions han aclarit força aquest tema”.

Sobre l’altre acord que el PS vol aconseguir –la relació amb Europa–, Bartumeu troba que “cal que es vegi que volem treballar en la bona direcció i amb més transparència”.

pdf3.jpg