I després què?

Autor: fèlix canet
Font: més andorra
Publicat el: 29 d'Abril de 2009

Ja han passat les eleccions i ja tenim els resultats definitius. Envio des d’aquí la meva felicitació a tots aquells grups que han aconseguit representació al Consell General. Als uns, per la victòria esperada de fa anys i als altres, perquè, malgrat la «desfeta» que molts esperaven, han aconseguit sobreviure; també als nouvinguts i als no representats vull dir-los que no val a desanimar-se, que el seu esforç ha valgut pena i que, potser, un altre cop serà.

I ara què?, es pregunta molta gent.

Molts esperen que totes aquelles persones que durant anys han utilitzat el poder polític per ocupar càrrecs «digitals» –nomenats a dit– tinguin la decència de presentar la seva dimissió i deixar que siguin els nous governants els qui decideixin quines són les persones idònies per ocupar aquests llocs. Ells ja s’han omplert les butxaques durant massa anys potser sense merèixer- s’ho i han fet prou mal amb la seva gestió basada en la por i en l’amenaça. Ja és hora que els treballadors sentin que estan manats per gent competent i no per amics/-gues i amiguets/-etes dels qui manaven.

Potser ara ja no sentirem més allò de «tu tens passaport andorrà, però jo sóc l’andorrà». A veure si aprenen d’una vegada que el vot dels que tenen passaport val el mateix que el dels pota negra i es deixen de punyetes racials per continuar tenint més privilegis que els altres. Ara toca esperar i veure com reaccionen els nous representants del poble. Veure si són capaços de mantenir les promeses electorals i estan disposats a fer justícia davant les injustícies que s’han produït fins ara. Veure si són capaços de posar fi a l’atur o de donar cobertura social a totes aquelles persones que han quedat en l’abandonament més absolut per part dels governants i poden seguir portant una vida digna entre la resta de ciutadans.

Molta feina els espera als nouvinguts al Govern. Molta feina nova que cal fer i molta feina endarrerida que ningú ha volgut veure i ningú ha fet, i no només parlo pels de la majoria, també ho dic per tots el que formen el Consell i que han predicat la necessitat d’un canvi. Ara tenen l’ocasió de demostrar-ho i potser la gent podrà oblidar que es van canviar el nom per demostrar que realment volien aquest canvi tan necessari.

pdf3.jpg