Bartumeu aturarà l’Arxiu Nacional i demanarà responsabilitats polítiques

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 24 d'Abril de 2009

20090423 Sant Jordi

El projecte de l’Arxiu Nacional no agrada als socialdemòcrates. Per això, el candidat de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va assegurar de manera contundent que “no es farà” i que demanarà “responsabilitats als que hagin violat la llei de contractació pública”. D’aquesta manera, el líder socialdemòcrata va posar en dubte que s’haguessin seguit els passos correctes per adjudicar el projecte. Bartumeu qualifica de “faraònica” l’obra, i afegeix que aquest tipus de construccions “no agraden”. De la mateixa manera, el candidat de l’Alternativa va parlar del Museu Nacional. Bartumeu va assegurar que els socialdemòcrates “estem per fer-lo, però a l’escala d’Andorra”.

A nivell cultural, Bartumeu creu que “l’activitat necessita millorar”, i més concretament  va assegurar que s’esforçaria per promoure la lectura. De la mateixa manera, per als socialdemòcrates també “és important” ajudar que els escriptors andorrans puguin publicar les seves obres i no hagin d’anar a fora per registrar la propietat intel·lectual.

Un altre punt destacat per Bartumeu va ser la necessitat de “formar un govern capaç de posar d’acord totes les administracions”. En aquest sentit, va criticar que ara hi ha “un Ministeri de Cultura i set subministeris”, i va remarcar la necessitat de coordinar la política cultural del país i evitar el solapament en la programació d’activitats culturals.

Del programa socialdemòcrata destaquen les propostes de crear el Centre Carlemany, que es dedicaria a la promoció de la llengua catalana i la cultura andorrana, aprofitant la plataforma que representa la

Fundació Ramon Llull, i de dotar el Pla nacional de foment  de la lectura i el llibre amb els recursos necessaris. Aquest Pla hauria d’oferir uns espais bibliotecaris o facilitar el seu treball en xarxa.

Aprofitant la celebració de la Diada de Sant Jordi, els socialdemòcrates van repartir exemplars del llibre Andorra i Europa. El canvi necessari.

pdf2