Trencant barreres, entrevista a Marc Latorre

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 23 d'Abril de 2009

És un dels membres més joves de les llistes electorals que es presenten als comicis del proper diumenge. Es diu Marc Latorre i té només 21 anys. És el primer suplent de la candidatura nacional del PS. Si tenir el valor de ficar-se en política ja és meritori en qualsevol persona, encara ho és més en qui ha de viure el dia a dia sense poder veure-hi. En Marc és invident, però això no li impedeix estudiar informàtica, una de les seves passions, ni demostrar la seva voluntat ferma de treballar per al país.

“Des de petit sempre m’ha agradat la política”, i assegura que “sempre m’ha agradat escoltar els debats del Consell” i que té moltes ganes “d’ajudar a millorar el país on visc i on passaré la meva vida”. Ell mateix va ser qui va demanar la seva inclusió a la llista i la proposta va ser acceptada pel PS. La seva participació no es limita a ser present a la candidatura. També ha ajudat en propostes per millorar la situació dels minusvàlids a Andorra.

“Laboralment, des del Govern sí ens donen facilitats, però no a les empreses privades, que no t’agafen”, lamenta Latorre, que també proposa altres mesures, com ara “semàfors acústics o senyalitzar les voreres per saber on són els passos de vianants”. El candidat socialdemòcrata també va recordar que el programa electoral inclou un cens de discapacitats que “permetrà poder ajudar més la gent” o arribar a convenis amb entitats com ara l’ONCE, perquè també pugui treballar al Principat. Marc confia que diumenge sigui el Partit Socialdemòcrata el guanyador de les eleccions. “Fa quatre anys vam quedar empatats”, recorda, “però els liberals van pactar amb el CDA”. Latorre, que també és una de les veus dels espots electorals de la formació considera que “aquest ha de ser el nostre any i ja seria hora”.

pdf2