Un grup de 42 ciutadans firma un manifest de suport al PS

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 23 d'Abril de 2009

Aquest és el nom elegit per un grup de 42 professionals de diversos àmbits que han decidit signar un manifest de suport a la candidatura socialdemòcrata en les eleccions de diumenge vinent. El text indica que “els sotasignants, que ens considerem part de la societat civil andorrana, i, en el dia d’avui, no fem part de cap organització política, creiem, des de la independència i la pluralitat d’idees, que ha arribat l’hora d’un canvi profund en l’orientació política del país”.

Els signants destaquen que com a resultat dels comicis “ens cal un Govern capaç de fer front a les noves i importants necessitats econòmiques i socials del conjunt de la ciutadania i, a l’ensems, capaç de situar dignament Andorra en el context europeu”. Partint d’aquests arguments han decidit “fer públic que el dia 26 d’abril farem confiança a les candidatures socialdemòcrates i de L’Alternativa, la candidatura nacional de les quals encapçala Jaume Bartumeu”.

Entre els professionals que han signat el manifest destaquen els advocats Manuel Pujadas, Miquel Àngel Canturri i Olivier Montel (exsecretari d’Estat del Govern liberal de Marc Forné), els doctors Joan Martínez Benazet o Jordi Lluís Pastora, o els empresaris Josep Maria Beal, Lluís Viu i Francesc Babot. També han signat Marc Cartes (actor) i Lluís Cartes (músic), germans del candidat socialdemòcrata Jan Cartes. Altres professionals que li han donat suport són les periodistes Noemí Rodríguez i Rosa Mari Sorribes, o l’exdirector de duanes i exambaixador amb el PLA Julià Vila.

SENSE CONTINUÏTAT

Segons va explicar Manuel Pujadas, el projecte no tindrà continuïtat “més enllà de la data de les eleccions”, i per tant els signants no es constituiran en associació, grup d’opinió o plataforma de suport. Pujadas va destacar que es tracta d’un suport “puntual” per a aquests comicis “i això no vol dir que el 2013” els mateixos ciutadans tornin a donar suport al PS. Pujadas va qualificar el manifest com “un acte de valentia que hauria de ser un fet natural, com als països de l’entorn”

pdf2