Bartumeu proposa dues modificacions urbanístiques

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 21 d'Abril de 2009

20090421 Reunió pública Encamp

La Sala Valireta d’Encamp va ser ahir l’escenari de la reunió pública que els candidats del PS i l’Alternativa van celebrar a Encamp. Jaume Bartumeu i Francesc Rodríguez, com a candidats a la llista nacional, i Josep Dalleres i Maria Pilar Riba, com a candidats de la parròquia, van exposar els punts principals del programa.

Bartumeu va parlar, durant el seu discurs, de la reforma de la normativa urbanística que proposa el seu partit. El líder socialdemòcrata va dir que l’aprovació dels primers plans d’ordenació i urbanisme parroquials i l’aplicació de la nova legislació urbanística “han estat un primer pas en què s’ha de destacar l’interès i la participació de la ciutadania i el paper que han tingut les administracions comunals”.

En aquest àmbit, el PS proposa dues modificacions: la flexibilització dels plans parroquials sense rebaixar les garanties i l’ajornament o fraccionament dels imports equivalents a la cessió.

Quant a la primera proposta, es proposa una flexibilització quan es tracti de canvis que afavoreixin l’interès general i que permetin als comuns adaptar-se a noves realitats. La segona modificació està pensada “per evitar que la norma urbanística sigui un fre per a l’activitat constructora i d’instal.lació d’activitats”, va afirmar Bartumeu durant la seva intervenció a Encamp.

pdf3.jpg