L’Alternativa està en forma

Autor: roser porta
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 20 d'Abril de 2009

20090414 Marxa popular

L’Alternativa va ensenyar els músculs ahir, però no amb posat fatxenda, sinó amb esperit lúdic i familiar. Els més joves o més atlètics van pressionar fort, els més grans o més sedentaris van optar per un ritme pausat, i tots van acabar confluint al Parc Central d’Andorra la Vella. L’Alternativa està en forma i, per demostrar-ho, el comitè de Sant Julià –Angelina Duró en concret– va muntar una marxa vermella. No calia ocupar el territori a la manera de Hassan II –Bartumeu sembla tenir-ho més fàcil–, sinó fer-hi una passejada familiar per acabar fent una foto a la gespa davant de l’eslògan Andorra depèn de tu.

Claude Benet, Francesc Castillo i Xavier Pérez van ser els més matiners i els que més fred van passar. “A les deu del matí al cap del port hi feia 5 graus sota zero, però hem baixat ràpid i sense problemes, a 70 per hora”, va explicar un Benet preconstipat. Albert Pujal i Mariona Gonzàlez, entre d’altres, van optar pel paper de conductors de cotxe escombra per si algun socialdemòcrata defallia pel camí, però van tenir poca feina. Bartumeu va baixar caminant des del col.legi Sant Ermengol cap al parc de la Mola, on es van reunir amb caminadors, corredors i ciclistes del nord. Els del sud, Sant Julià i la capital, s’havien renunit a Santa Coloma.

“La marxa de l’Alternativa és imparable. Queda una setmana i no ens podem adormir. Hem de caminar i parlar alhora. I diumenge que ve ho celebrarem encara millor que avui “, va dir un relaxat Bartumeu als seus, abans de la foto de macrogrup. Després va reivindicar un treball “en positiu i en família, en un ambient de festa, no de crispació”. El recorregut, batejat com a simbòlic camí del canvi, també va servir per reiterar el programa esportiu: “Suport a la base, fent de l’esport un pilar de l’educació, i ajudar el COA a representar dignament la bandera a escala internacional, perquè Andorra, per condicionants geogràfics, no pot aspirar a formar grans campions olímpics”.

pdf3.jpg