El PS vol pactar amb els comuns la millora de la circulació i el reordenament territorial

Autor:
Font: El Periòdic
Publicat el: 17 d'Abril de 2009

20090416sindicat-agents-circulacia

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir la seva intenció de replantejar el model d’ordenació del territori, de circulació i de transport públic. Una tasca, va explicar el líder socialdemòcrata, que el futur Executiu haurà de concertar i acordar amb els set comuns.
Durant una reunió mantinguda amb els representants del sindicat d’agents de circulació d’Andorra la Vella, Bartumeu va expressar la seva convicció que en els darrers anys “s’ha fomentat fins a l’extrem el transport privat en carretera” i que, per tant, la tasca dels agents de circulació és ara més necessària que mai. Davant d’aquesta situació, el candidat de l’Alternativa va apostar per “afavorir la descongestió de la circulació″.
En aquest sentit, el programa del Partit Socialdemòcrata inclou propostes orientades al “replantejament gradual de l’ordenament territorial per evitar desplaçaments, tenint present, per exemple, la ubicació de les noves escoles, les zones d’esbarjo, els edificis administratius o els centres de treball”. En aquesta mateixa línia, Bartumeu va apostar per buscar “transports col.lectius més eficients” i per millorar “les preus, els horaris i els itineraris”. Un col.lectiu al qual s’adreçaria especialment aquesta millora del transport públic seria el dels treballadors transfronterers.
Altres iniciatives dels socialdemòcrates en aquest àmbit són l’impuls d’iniciatives com ara compartir vehicle, la millora i la racionalització del transport escolar i el replantejament gradual dels horaris laborals i el foment del teletreball.

GUÀRDIA URBANA
La trobada de Bartumeu amb el sindicat dels agents de circulació també va servir per avaluar l’evolució del cos des de l’aprovació del reglament comunal, ara fa un any i mig, una evolució que els socialdemòcrates consideren positiva.
En aquest punt, els representants dels agents van manifestar la seva voluntat que el cos s’arribés a convertir en una Guàrdia Urbana com la que existeix en altres indrets.

pdf