L’Alternativa vincula l’educació i l’acord amb Europa

Autor:
Font: El Periòdic
Publicat el: 17 d'Abril de 2009

L’educació va ser un dels eixos de la reunió dels candidats de l’Alternativa amb els votants de Sant Julià de Lòria. Jaume Bartumeu i Bruno Bartolomé van exposar les principals reformes del sistema educatiu en una parròquia que els liberals han convertit en universitària i en la qual han instal.lat el Ministeri d’Educació. Els socialdemòcrates van criticar el model desenvolupat pels governs liberals i va exposar les bases del seu model educatiu, que va vincular amb l’acord d’associació amb Europa.

Bartumeu va lligar el nivell d’educació actual amb la competitivitat futura del país i va lamentar els problemes que tenen els universitaris andorrans a l’estranger. “No es prepara bé al nostre jovent i a més tenen dificultats per estudiar a fora, pel que es fa difícil ser competitius. Aquest és un dels motius, entre molts altres pels quals l’acord d’associació amb Europa és essencial en el nostre programa”, va explicar.

Bartumeu i Bartolomé van compartir escenari amb els dos candidats de la llista territorial de Sant Julià Rossend Areny i Josep Roig, vinculats al món de l’ensenyament i la pedagogia com la majoria de la llista parroquial (excepte l’arquitecte Gerard Alís).

REFORMAR LA FP
Els socialdemòcrates van proposar ahir a Sant Julià un model educatiu reformat i sobretot “adaptat als estàndards europeus més exigents”. La reestructuració de la Formació Professional “en una llei marc perquè aquesta FP sigui coherent i s’ajusti a les necessitats del mercat laboral andorrà“, va ser una altra de les mesures explicades ahir, a la qual els candidats de l’Alternativa van sumar-n’hi altres, com ara dignificar el professorat i dotar-los d’un nivell de qualitat.

La polèmica prova de batxillerat no és vàlida per a l’Alternativa, que va proposar crear una prova oficial de batxillerat al nivell dels països veïns i replantejar el sistema d’obtenció del títol.

Els socialdemòcrates es van voler acostar a l’electorat més jove i no van escatimar crítiques a l’actual sistema com ara a “una reforma del batxillerat que ha resultat pèssima i de conseqüències molt negatives”.

pdf3.jpg